неділю, 23 вересня 2012 р.

Ружечка - Różyczka (2010)


Режисер: Jan Kidawа-Błoński

Головна тема фільму трагічні почуття. Трагедія досить часта річ, яка трапляється з людьми і у кіно, і в житті. Трагедія з'являється, коли людина нечесна із собою. В основу сюжету покладено ситуацію "закоханого зрадника", тобто людини, яка пішла на стосунки заради якоїсь іншої мети, але зрештою закохується в "об'єкт" і, як це мало б бути, інша сторона дізнається про це. Уся драма на тому, чи зможе кохання перемогти, пробачити, зрозуміти, повірити. 
Проте це ще не все, є інша, друга лінія зради, яка зумовила першу, чоловік який вчасно не сказав "ні", не прислухався до внутрішнього. Як завжди буває коли цього не зробити, це внутрішнє всеодно прорветься, що правда в перверзійній формі, у формі болю і трагедії.
Роман таємний агент, його завдання шукати і викривати зрадників у параноїдальній державі. В Романа є почуття до Каміли (Ружечки), все б нічого, але агентам СБ не можна закохуватись, бо рано чи пізно доведеться обирати і вибір буде нелегкий.
Каміла лаборантка у професора, потенційного ворога народу. Нелегкий вибір для агента, Камілу доведеться залучати, Роман не зміг сказати вчасно "ні".
Каміла обирає собі кодове ім'я Ружечка, її з професором, як це і мало бути, починає щось пов'язувати спочатку робота агентки, а згодом і почуття... Цього набору більше ніж достатньо, щоби зробити фільм трагічним. Людина сліпа в потоці своїх страхів, вона рідко йде за серцем - про що потім життя обов'язково примусить пошкодувати: і Камілу, і Романа.

Немає коментарів:

Дописати коментар